maandag 25 januari 2016

MET DE BEZEM ERDOOR...

 In mijn vorige post vertelde ik jullie dat we de vloer onderhanden genomen hebben...de vloer is naar ons zin...het huis is schoongemaakt...en nu de kamer toch bijna leeg was, hebben we het een en ander weg gelaten. Ik weet niet wat het was, maar na de Kerst dacht ik behhh...het moet anders, ik wil het luchtiger. Ten eerste is het wandje eruit wat midden in de kamer stond...toen het eruit moest voor de vloer dacht ik...die komt niet meer terug...en gelukkig was mijn man het er mee eens.
Ten tweede staat er een andere kast in de kamer...de kast die er stond is verhuisd naar de serre, want die kast is nog steeds heel mooi. De kast die nu in de kamer staat is onze allereerste kast, het was een huwelijkscadeau...de kast heb ik geverfd, de kleur is Graphite van Carte Colori...en dit keer de krijtverf. De kruiklamp die eerst achter de bank stond is verplaatst naar het oude tafeltje...we hadden daar toch licht nodig.. Met nog wat oude houten schalen is dit genoeg op dit moment.
Op de kast een oude houten trog met Magnolia takken.


Het hangoor tafeltje wat tegen het wandje stond, dat wilde ik niet weg doen, dus daar moest ik een ander plaatsje voor zoeken...en dat is gelukt. Het lampje wat erop staat heb ik gemaakt van een kandelaar, en het kapje geverfd met kalkverf, de kleur is Piombo. De oude houten ladder wilde ik eerst weg laten, maar mijn man zette hem terug, ik heb de ladder in de loogbeits gezet, verdunde gebrande eik. Aan het laddertje hangen kamelenbellen aan een stoere leren riem.
De kruik die eerst op een zuil
stond, staat nu achter de bank in de erker.

Zoals het was

Tweede foto, zoals het nu is, we wachten nog op nieuwe stoelen.
Ook de klepbank is weg, en er komt een ander blad op de tafelpoten

Dit oude kastje mocht ook terug..ik heb het opnieuw in de kalkverf gezet...een menging van Gritti en Piombo. Het lampje wat erop staat heb ik ook van een kandelaar gemaakt, moest daar wel met een breinaald een gat inslaan...voor het snoer...vervolgens kreeg ik de breinaald er niet meer uit...we hebben daar aan staan trekken...ik dacht zometeen heb ik twee stukken, maar het is gelukt. Het kapje heb ik ook geverfd. Het tinnen bord had ik nog...en misschien een beetje vroeg...eitjes...maar ze decoreren zo leuk.
Plaid van de HEMA

En zo zijn er best veel spullen uit de kamer, het werd me te vol...maar ja...er zijn ook zoveel leuke spullen...maar ga  nu echt keuzes maken...wil nog wel iets groots voor op de nieuwe tafel, komt vanzelf.

De foto hiernaast is een hoekje in de serre.

Ook staat het reageren weer aan.
Liefs,
Inge